Een Nieuwe Zomer

DodewaardVanaf aanstaande zondag zijn een aantal beelden van Ed te zien in de beeldentuin en de galerie van Ben Joosten en Emmy Eerdmans in het Gelderse Dodewaard. Dit ter gelegenheid van de tentoonstelling ‘Een Nieuwe Zomer’ die Felix Villanueva heeft samengesteld met het werk van Joosten en Eerdmans en verder o.a. foto’s van Hanne van der Woude, etsen van Willem den Ouden en Ron Rooymans, en houtsneden van Johan Dijkstra, Jan Jordens, George Martens, Johannes Mattheus Graadt van Roggen, Jan Schonk en Jan Wittenberg. Het werk is te koop. Zondag 23 juni a.s. is er Open Huis, vanaf 11.00 uur. Adres: Waalbandijk 98, Dodewaard.

1 november 2013 – In Memoriam Ben Joosten
Na een kortstondig ziekbed is Ben Joosten op 26 oktober op 82-jarige leeftijd overleden. Ben Joosten was graficus en bronsgieter. Ed werkte meerdere keren met hem samen. We zullen Ben herinneren als een bijzonder aardige, eigenzinnige en inspirerende man. Wij wensen zijn echtgenote Emmy Eerdmans veel sterkte met dit grote verlies.
Hanne van der Woude maakte een mooie film over Ben Joosten, die online te bekijken is.

19 oktober 2015 – De Wereld van Emmy
Tot 6 december is een ontroerende tentoonstelling te zien in Huis Marseille in Amsterdam; De Wereld van Emmy. Fotografe Hanne van der Woude documenteerde tussen 2009 en 2014 het leven van Emmy Eerdmans en Ben Joosten, in hun huis in de Betuwe, op reis in Frankrijk en tijdens het ziekbed en de laatste levensdagen van Ben. Een even indringend als fascinerend portret van deze bijzondere mensen – gaat dat zien!

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s