Meisje met Pony gerestaureerd

01-meisje-met-pony-1960Deze zomer is het beeld Meisje met Pony van Ed van Teeseling teruggeplaatst op het Vossenhol in Bemmel, Gelderland. Het beeld, gemaakt in 1960 als symbool van dit dorp dat toen centrum van de nationale ponyhandel was, vertoonde betonrot en is in de werkplaats van Buro DSB van Corrie van de Vendel prachtig gerestaureerd. De betonrot is verwijderd en verschillende onderdelen zijn teruggeplaatst en aangeheeld. De benen van de pony zijn voorzien van rvs en verschillende verflagen en sporen van kunststof zijn verwijderd, zodat het originele granito weer te voorschijn is gekomen. Het beeld is met Lasur afgewerkt.

Van de Vendel stuurde ons dit bericht: “Het was een plezier om aan het beeld te werken. Vooral omdat gaandeweg ik meer ontdekte aan en waardering kreeg voor de subtiele lijnvoering die in het beeld zit. Het werk als restaurateur is mede zo mooi vanwege ontdekkingen als granito onder een verflaag of fijne belijning waarvan je door herhaaldelijk kijken de subtiliteit realiseert. Mijn dank dus aan Ed. Want ik heb daardoor meer plezier in mijn werk, waardeer de kunst meer en zie de waarde van goed kijken.”

Hartelijk dank Corrie, voor de goede zorgen voor dit beeld. Hartelijk dank ook aan Gemeente Bemmel, die een goed rentmeester blijkt met hart voor haar kunst in de openbare ruimte. Zie onder een paar afbeeldingen van de restauratie.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Een reactie op Meisje met Pony gerestaureerd

  1. Mooi nieuws! Suggestie voor een volgend project: het gehurkte jongentje in Ooij zijn hand teruggeven. Met vriendelijke groet, Peter Zunneberg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s