Koop een werk van Ed

Met de verkoop van een aantal bijzondere beelden en prenten willen we musea, verzamelaars en liefhebbers in de gelegenheid stellen in het bezit te komen van een werk van Ed. We willen de nalatenschap zo veel mogelijk verspreiden en zichtbaar maken. Met de opbrengst hiervan kunnen we het boek maken en het werk van Ed verder onder de aandacht brengen.

Hier onder staan de beschikbare werken. Klik op de foto voor een grotere afbeelding en meer informatie. Het betreft een aantal bronzen beelden van 15 tot 50 centimeter en een selectie werken op papier die verband houden met zijn sculpturale werk. De beelden zijn artist proofs, d.w.z. de laatst beschikbare werken uit een kleine oplage en uit de eigen collectie van Ed, nog door hem zelf a cire perdue gegoten en nabewerkt.

Naast deze beelden in kleinformaat is er nog een uniek groter werk te koop: een hoogreliëf van een gestileerd vrouwelijk naakt. Dit is eind jaren tachtig gemaakt in gips, maar niet uitgevoerd in brons. Het door Ed geprepareerde model staat klaar bij bronsgieterij Kemner om uitgevoerd te worden. Mocht u interesse hebben, mail ons dan voor meer informatie.
De prachtige natuurstenen versie van het beeld ‘Groei’ dat in 1977 in Zutphen in de openbare ruimte werd geplaatst en later vervangen door een bronzen versie is inmiddels verkocht en te bezichtigen op de binnenplaats van pianohandel Bol & Sanders in Amsterdam. De groen-bronzen versie van het bekende beeld De Gouden Engel uit 1980 is geschonken aan Museum Beelden aan Zee.

Van het werk op papier en de beschikbare schilderijen staan slechts enkele voorbeelden op deze website. Voor meer informatie neem contact met ons op.

Nog een aantal praktische opmerkingen: De prijzen zijn exclusief btw. Helaas is er geen kunstkoop-regeling mogelijk. Als je een beeld koopt krijg je de monografie gratis thuisgestuurd, als blijk van dank. En we houden je natuurlijk graag op de hoogte van de geplande presentaties rondom het werk van Ed van Teeseling. Voor meer informatie neem contact op met steven_vt@hotmail.com.

(Foto’s beelden: Gert Jan van Rooij).

Advertenties

5 reacties op Koop een werk van Ed

 1. Dag Ingeborg en Steven,
  Wat een prachtig artikel in de Gelderlander over jullie initiatief om een biografie van Ed’s leven en werk te maken. Graag tekenen we in voor dit waardevolle boek.
  Als leerling aan de kweekschool Nijmegen midden jaren 50, had ik met vrienden een schoolkrant opgericht en nam de taak op me om de beeldende kunst te verslaan.
  Een van de eerste intervieuws [1954 – 1955 ?] was met Ed. Als jong mens was ik sterk onder de indruk van zijn werk, vroeg hem om een verslag voor de schoolkrant en bood spontaan mijn hulp aan bij het maken van de mallen voor een groot beeld waar hij toen mee bezig was. Sindsdien heb ik Ed ervaren als een enthousiast en bedachtzaam man. De herinnering aan mijn laatste bezoek aan hem was een liefdevolle monnik in de wonderlijke wereld van zijn eigen beeldende gedachtegoed.
  In het Besiendershuis gaf hij mij indertijd ridderlijk de ruimte voor mijn allereerste stappen op het veld van de beeldende kunst.
  Alle succes met jullie initiatief van Huub en AdelheidKortekaas

 2. Pingback: Het boek krijgt vorm | over ed van teeseling . beeldhouwer

 3. Ingeborg Brounts zegt:

  merk op dat nummer 19 een keramisch reliëf is; prachtig en een unicum.
  nummer 20 is een bronzen reliëf waarvan de afbeelding op de cover van de monografie zal komen de staan,
  heel bijzonder dus! en ook een unicum.
  Ingeborg Brounts

 4. Cathy van Beek zegt:

  Lectori Salutem
  Heel benieuwd ben ik of er nog werk v Ed te koop is ?
  Ik ben al heel lang verknocht aan zijn werk en t zou van hoog symbolische betekenis zijn voor me als ik voor mijn afscheid, ook al is t een klein plastiek , zou kunnen krijgen ( ik mag een wens uitspreken )
  Heel benieuwd!
  Cathy van Beek
  06 896181

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s